Pamtim samo sretne dane

  • Nevio Marasović
  • Hrvatska
  • 2023
  • 72'

Umorni starac sjedi u restoranu i promatra goste. No kao da ih već poznaje. A dok osluškuje njihove razgovore, sve više izgleda kao da ih je negdje već čuo. Čekaonica za drugi svijet ne nudi izbor – u ulozi suca i porote, starac je prisiljen promatrati najvažnije trenutke svoga života, punog žaljenja i krivih odluka. Posljednji film velikog slovenskog glumca Radka Poliča nadrealistično je i melankolično ostvarenje nagrađivanog redatelja Nevija Marasovića (Vis-À-Vis – ZFF 2013.; Goran – ZFF 2016.), koji je redateljske vještine dosad dokazao u spektru različitih žanrova, od filma katastrofe i metakomedije do crnohumornog trilera i romantične dramedije. A dobitnik je i nekoliko Zlatnih arena.

Titlovi: EN

Nevio Marasović

Nevio Marasović (1983.) diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Njegov prvi cjelovečernji film The Show Must Go On (2008.) priskrbio mu je Zlatnu brezu za najboljeg debitanta na Pulskom filmskom festivalu, a ovjenčan je i Zlatnim arenama za najbolji scenarij i specijalne efekte. Drugi dugometražni film Vis-À-Vis prikazan je na ZFF-u 2013. godine, nakon čega su uslijedili Goran (2015.) i Comic Sans (2017.), koji je u Puli osvojio nagradu publike i šest Zlatnih arena, uključujući onu za najbolju režiju.

Pamtim samo sretne dane

Režija
Nevio Marasović
Scenarij
Gjermund Gisvold
Glumci
Radko Polič, Ivana Starčević, Andrija Žunac, Zlatko Burić-Kićo, Stjepan Perić, Tena Nemet Brankov, Marko Petrić, Lana Meniga, Toma Medvešek, Leona Paraminski, Janko Popović Volarić, Tonka Kovačić, Jona Despot, Nina Violić, Goran Bogdan, Tara Thaller
Direktor fotografije
Damir Kudin
Montaža
Tomislav Pavlic
Producent
Nina Petrović
Produkcija
Švenk
Festivali i nagrade
Pula Film Festival

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA