Ama Gloria

  • Marie Amachoukeli-Barsacq
  • Francuska
  • 2023
  • 83'
  • Àma Gloria

Vrckava šestogodišnja Cléo voli puno stvari, ali najviše Gloriju, svoju dadilju. Kada se Gloria mora vratiti kući na Zelenortske otoke kako bi se brinula o svojoj djeci, Cléin otac popušta pod pritiskom i dopušta joj da ljeto provede kod Glorije. No ondje Glorijinu pažnju traži i njezin sin César, a tu su i Glorijini planovi. Odjednom, Cléo više nije centar Glorijina svemira. Premijerno prikazana na Tjednu kritike u Cannesu, ova nježna i dirljiva drama o odrastanju prvo je samostalno ostvarenje redateljice Marie Amachoukeli-Barsacq, čiji je prvijenac Party Girl (sured. Claire Burger, Samuel Theis; ZFF 2014.) u Cannesu osvojio Zlatnu kameru.

Titlovi: EN, HR

Marie Amachoukeli-Barsacq

Marie Amachoukeli-Barsacq francuska je redateljica i scenaristica. Diplomirala je na prestižnoj francuskoj školi La Fémis. Njezin dugometražni redateljski prvijenac Party Girl (ZFF 2014.), koji je surežirala s Claire Burger i Samuelom Theisom, premijerno je prikazan u Cannesu, gdje je osvojio Zlatnu kameru. Ama Gloria (2023.) njezino je drugo dugometražno ostvarenje.

Ama Gloria

Režija
Marie Amachoukeli-Barsacq
Scenarij
Marie Amachoukeli-Barsacq
Glumci
Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Arnaud Rebotini, Fredy Gomes Tavares, Abnara Gomes Varela, Domingos Borges Almeida
Direktor fotografije
Inès Tabarin
Montaža
Suzana Pedro
Producent
Bénédicte Couvreur
Produkcija
Lilies Films
Festivali i nagrade
Cannes Film Festival – Critics' Week; BFI London Film Festival; Zurich Film Festival

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA