Luksemburg, Luksemburg

  • Antonio Lukič
  • Ukrajina
  • 2022
  • 105'
  • Lyuksemburh, Lyuksemburh

– pogledajte i online od 6. 11. u 9:00 do 19. 11. u 23:59

Mnogo je lijepih mjesta gdje se može umrijeti. Luksemburg nije među njima. Na stranu ljepota, umiranje je u Luksemburgu skup posao. Kada saznaju da je njihov otuđeni otac bolestan u Luksemburgu, braća blizanci Kolja i Vasja odlaze na put kako bi se pozdravili s njime posljednji put. Hoće li muškarac kojeg zateknu biti isti onaj opaki frajer kojeg se sjećaju? Ovaj humoristični i britki film o očevima i sinovima prikazan je u programu Horizonti u Veneciji i na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a kritičari su njegovu režiju usporedili s filmovima Martina Scorsesea.

Titlovi: HR, EN

Antonio Lukič

Antonio Lukich (1992.) ukrajinski je redatelj. Godine 2015. završio je preddiplomski studij filmske režije. Prvi dugometražni film My Thoughts Are Silent (2019.) nagrađen je i prikazan na nizu međunarodnih festivala, uključujući Karlove Vare i Raindance. Dobitnik je Nagrade Ukrajinske filmske akademije, a 2021. uručeno mu je službeno nacionalno priznanje za posebne zasluge u ukrajinskoj umjetnosti.

Luksemburg, Luksemburg

Režija
Antonio Lukič
Scenarij
Antonio Lukič
Glumci
Amil Nasirov, Ramil Nasirov, Natalia Gniti, Lyudmyla Sachenko, Victor Drapikovsky, Doris Maidaniuk, Karyna Cherchevych
Direktor fotografije
Misha Lubarsky
Montaža
Oleksandr Chornyi, Ivan Bannikov, Olexander Legostaev
Producent
Anna Yatsenko, Vladimir Yatsenko
Produkcija
ForeFilms
Festivali i nagrade
Venice Film Festival; Toronto Int'l Film Festival; Cottbus Film Festival; Thessaloniki Int'l Film Festival; Chicago Int'l Film Festival; Tallinn Black Nights Film Festival

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA