Lost Country

  • Vladimir Perišić
  • Srbija, Francuska, Luksemburg, Hrvatska
  • 2023
  • 98'

Srbija 1996. U tijeku su studentske demonstracije protiv Miloševićeva režima, a 15-godišnji Stefan pred najtežom je revolucijom – mora se suprotstaviti voljenoj majci, glasnogovornici korumpirane vlade protiv koje se bore njegovi prijatelji. Lost Country je autentična priča o konfliktu koji nastaje kad se sukobe osobne vrijednosti i ljubav prema obitelji. Relevantan pogled u prošlost koji nas upozorava na budućnost. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Tjednu kritike u Cannesu, gdje je glumac Jovan Ginić ovjenčan nagradom zaklade Louis Roederer za zvijezdu u usponu.

Titlovi: EN

Vladimir Perišić

Vladimir Perišić studirao je književnost na Sveučilištu Paris VII te je diplomirao filmsku režiju na francuskoj školi La Fémis. Njegov dugometražni prvijenac Obični ljudi (ZFF 2009.) premijerno je prikazan na Tjednu kritike u Cannesu. Režirao je i segment omnibusa Mostovi Sarajeva (2014.), za koji su segmente snimili i Jean-Luc Godard, Sergei Loznitsa, Cristi Puiu i drugi. Selektor je za Festival autorskog filma u Beogradu. Lost Country drugo mu je dugometražno ostvarenje.

Lost Country

Režija
Vladimir Perišić
Scenarij
Vladimir Perišić, Alice Winocour
Glumci
Jovan Ginić, Jasna Đuričić, Miodrag Jovanović, Lazar Kocić, Duško Valentić, Ana Simeunović, Boris Isaković, Pavle Čemerikić, Marija Škaričić, Helena Buljan
Direktor fotografije
Sarah Blum, Louise Botkay Courcier
Montaža
Martial Salomon
Producent
Janja Kralj, Nadia Turincev, Omar El Kadi, Vladimir Perišić, Vincent Quenault, Jeanne Geiben, Ankica Jurić Tilić
Produkcija
KinoElektron, Easy Riders Films, Trilema, Red Lion, Kinorama, ARTE France Cinéma, Cosmodigital
Festivali i nagrade
Cannes Film Festival – Critics' Week; Sarajevo Film Festival

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA