Delegacija

  • Asaf Saban
  • Poljska, Izrael, Njemačka
  • 2023
  • 101'
  • Ha’Mishlahat

Troje izraelskih srednjoškolaca odlazi na razredno putovanje u Poljsku kako bi obišli spomen mjesta Holokausta. To im je posljednje zajedničko druženje prije odlaska u vojsku. Između obilaska lokacija koncentracijskih kampova i spomenika žrtvama, sramežljivi Frisch, umjetnica Nitzan i razredni zavodnik Ido suočavaju se s tipičnim tinejdžerskim problemima i strahovima, dok se istovremeno hvataju ukoštac s traumom iz prošlosti i pitanjima identiteta. Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, a na festivalu u Zlínu proglašen je najboljim filmom u kategoriji za mlade.

Titlovi: EN, HR


Asaf Saban

Asaf Saban (Izrael, 1979.) scenarist je i redatelj koji živi i radi u Tel Avivu. Diplomirao je na Koledžu Beit-Berl. Posljednjih je godina surađivao s više izraelskih umjetnika na audiovizualnim projektima koji su predstavljeni u muzejima diljem svijeta, uključujući Tate Modern u Londonu, i Muzej umjetnosti u Tel Avivu. Svoj prvi dugometražni film Outdoors snimio je 2017. godine. Njegov drugi dugometražni film, Delegacija, premijerno je prikazan na Berlinaleu.

Delegacija

Režija
Asaf Saban
Scenarij
Asaf Saban
Glumci
Yoav Bavly, Neomi Harari, Leib Lev Levin, Ezra Dagan, Alma Dishy
Direktor fotografije
Bogumił Godfrejów
Montaža
Michal Oppenheim
Producent
Agnieszka Dziedzic, Yoav Roeh, Aurit Zamir, Roshanak Behesht Nedjad
Produkcija
Koi Studio, Gum Films, In Good Company
Festivali i nagrade
Berlinale – Generation 14plus; Transilvania Int'l Film Festival; Sarajevo Film Festival; Zlín Film Festival – Golden Slipper for Best Film in Youth Category

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA