Točka prijelaza

  • Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez
  • Španjolska
  • 2022
  • 74
  • La llegada

– Prikazuje se uz film Čudan način života –

Urbanist Diego (Alberto Ammann – Narcos) i plesačica Elena (Bruna Cusí – Ljeto 1993., ZFF 2017.) stižu iz Španjolske u SAD kako bi izgradili novi život u zemlji prilika. No po dolasku u njujoršku zračnu luku granična policija odvodi ih u sobu za ispitivanje gdje ih podvrgava beskonačnom i neugodnom saslušanju. Narednih nekoliko sati testirat će njihove granice psihičke izdržljivosti, dok će Diegovo nervozno ponašanje dati naslutiti kako nije sve onakvo kakvim se čini. Ova napeta drama prikazana je na festivalu SXSW te na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastiánu.

Titlovi: HR, EN

Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez

Alejandro Rojas (Caracas, 1976.) započeo je profesionalnu karijeru producirajući i montirajući TV programe i dokumentarne filmove za HBO Latin America Group i Telenet. Kao novinar pratio je brojne međunarodne filmske festivale (Cannes, Venecija, Toronto, Sundance, Berlin), gdje je intervjuirao etablirane redatelje i autore u usponu. Točka prijelaza (2022.) mu je prvo dugometražno redateljsko ostvarenje.

Juan Sebastián Vásquez (Caracas, 1981.) venezuelanski je redatelj i snimatelj. Profesionalnu karijeru započeo je radeći za HBO Latin America Group. Kao direktor fotografije radio je na filmovima kao što su Callback (2017.) i Netflixov Paramedic (2020.). Točka prijelaza (2022.) njegov je prvi cjelovečernji prvijenac.

Točka prijelaza

Režija
Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez
Scenarij
Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez
Glumci
Alberto Ammann, Bruna Cusí, Ben Temple, Laura Gómez
Direktor fotografije
Juan Sebastián Vásquez
Montaža
Emanuele Tiziani
Producent
Carles Torras, Carlos Juárez, Xosé Zapata, Sergio Adrià, Alba Sotorra
Produkcija
Zabriskie Films, Basque Films, Sygnatia
Festivali i nagrade
SXSW Film & TV festival; San Sebastián Int'l Film Festival

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA