Moj prvi odlazak u kino

  Tijekom festivala, oni najmlađi moći će iskusiti čaroliju prvog susreta s pokretnim slikama na velikom platnu zahvaljujući posebno osmišljenom programu Moj prvi odlazak u kino. Ove godine program uključuje čak sedam različitih kratkih animiranih filmova namijenjenog uzrastu 3+, ukupnog trajanja od 41 minute. Vidimo se u kinu Kinoteka u subotu, 11. 11. u 11 sati!

  T-REX (4′)
  Sinopsis: Nažalost, T-Rex vrlo loše igra košarku.

  PLAVI MEDO (10′)
  Sinopsis: Priča o dječaku i poklonjenom plišanom medi kojeg nije smio raspakirati.

  JA SAM OBLUTAK (7′)
  Sinopsis: Mala vidra Bubble živi s tri kamena obrasla mahovinom, koje smatra svojom obitelji. Ona vjeruje da su to prave vidre, no kada otkrije njihovu stvarnu prirodu, morat će priznati da je usamljena.

  SUNCE (6′)
  Sinopsis: Maleni dječak živi na planetu do kojeg ne dopire Sunčeva svjetlost. Ne gubeći nadu, dječak i njegov vjerni psić odlaze na putovanje u potragu za Suncem. Naime, u knjizi bajki piše da se Sunce nalazi na vrhu velike planine. No tamo će ih dočekati neugodno iznenađenje.

  TATA JE VELIK, JA SAM MALA (3′)
  Sinopsis: Kratka i nježna priča o djevojčici koja ispraća oca pomorca na daleki put. Njezina dječja mašta uljepšat će dugo čekanje.

  ČUDESNI MALI CRV (3′)
  Sinopsis: Verniju je dojadilo biti crv. Radije bi bio leptir. Kada se ne uspije čudesno transformirati u gusjenicu, uzet će stvari u svoje ruke.

  MIGRANTI (8′)
  Sinopsis: Dva polarna medvjeda prisiljena su otići u egzil zbog globalnog zatopljenja. Putem će susresti smeđe medvjede s kojima će pokušati kohabitirati.

  Moj prvi odlazak u kino