Pitching forum Industrije Mladost!

10/11 | PETAK | 10:30 – 12:30 | Dokukino KIC
jezik: engleski
otvoreno za javnost

Program Industrija Mladost! završava pitching forumom studentskih projekata. Mladi scenaristi i redatelji ondje će predstaviti svoje projekte međunarodnom panelu. Najbolji projekt dobit će nagradu u obliku korištenja usluga dvaju studija. Sudionici pitchinga imaju na raspolaganju sedam minuta za predstavljanje i sedam minuta za odgovaranje na pitanja.

Članovi panela
Goran Turković (Studio Šesnić&Turković), Čedomir Kolar (A.S.A.P. Films), Tom Vujnović (Poster)

Partneri programa i nagrade
Šesnić & Turković – izrada filmskog plakata
Eclectica – postprodukcija slike (color grading)
Poster – savjetovanje, razrada projekta i tri dana rada u studiju na izradi postprodukcije slike

Član panela

Goran Turković

Rođen je u Zagrebu, gdje je diplomirao na studiju dizajna. S Markom Šesnićem osnovao je studio Šesnić & Turković za grafički dizajn. Svakom projektu pristupa s istom osnovnom misijom: pronaći kvalitetno kreativno rješenje koje će mu dati komunikacijsku snagu, dugovječnost te ga razlikovati od konkurencije.

Član panela

Čedomir Kolar

Od 1991. godine producent je za produkcijsku kuću Noé u Parizu. Radio je na filmovima Prije kiše (1994.) Milče Mančevskog (nominacija za Oscara), Ničija zemlja (2001.) Danisa Tanovića (Oscar za najbolji film na stranom jeziku) i dr. Godine 2003. s Danisom Tanovi­ćem i producentom Marcom Baschetom osnovao je produkcijsku kuću a.s.a.p. Films sa sjedištem u Parizu. Otad je producirao brojne filmove, među kojima je i Fokstrot Samuela Maoza (ZFF 2017).

Član panela

Tomislav Vujnović

Radio je na filmovima Osmi povjerenik (Zlatna arena za vizualne efekte), The Show Must Go On (Posebna Zlatna arena za vizualne efekte), Sretno dijete, Što je muškarac bez brkova?, 100 minuta Slave i dr. Radi na digitalnoj restauraciji filmova iz fundusa Hrvatskog filmskog arhiva. Kao vanjski suradnik predaje kolegije Uvod u vfx i Vizualni efekti na ADU-u u Zagrebu.

Partner programa i nagrade:

Šesnić&Turković

Studio je osnovan 2006. godine i otad djeluje na području grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Radi na vizualnim identitetima, signalizacijama, dizajnu izložbi, štandova, publikacija, oglasa i promotivnih materijala te dizajnu za film. Šesnić & Turković potpisuju dizajn za više od 40 hrvatskih i stranih filmova u posljednjih deset godina i profilirali su se kao najjači autori na tom području u Hrvatskoj.

Partner programa i nagrade:

Poster

Studio za vizualne filmske efekte i animaciju su početkom 2015. godine u Zagrebu osnovali animatori i producenti s višegodišnjim iskustvom. Poster radi 3d i klasičnu animaciju te nudi kompletnu uslugu postprodukcije za filmove i reklame. Studio surađuje s filmskim produkci­jama i oglašivačkim agencijama te prenosi njihove kreativne ideje na ekran i filmsko platno.

Partner programa i nagrade:

Eclectica

Eclectica je produkcijska i postprodukcijska kuća u Zagrebu. Eclectica uglavnom producira izazovne debitantske projekte mladih redatelja te također nudi postprodukcijske usluge color gradinga, DCP masteringa i montaže.