Moja prva videoigra

 

Kreativna dječja radionica

4/11 | SUB| 10:00 – 13:00
5/11 | NED| 10:00 – 13:00
HUB385, Petračićeva 6

otvoreno za javnost, uz prethodnu prijavu
prijave do popunjenja mjesta na mail infoindustry@zagrebfilmfestival.com

Dječja radionica programiranja namijenjena je mladima od 7 do 12 godina. Cilj joj je približiti djeci ovu vještinu i naučiti ih kako nastaju videoigre. U podučavanju se koristi jednostavan softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu učenja programiranja, MIT Scratch. Riječ je o tehnici namijenjenoj djeci i početnicima, a razvijena je na sveučilištu MIT. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru. 

Svi sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.

mentorica

Nika Tilić

Diplomirala je 2016. godine na FER-u. Tijekom studija aktivno je sudjelovala u radu udruge Programerko, za koju je osmislila i vodila radionice programiranja namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja, s naglaskom na programiranju i matematici, te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti ove vještine. U sklopu promocije dječjih filmova, 2017. godine osmislila je i vodila Kokov tajni klub detektiva, projekt koji je putem radionica programiranja i kriptografije nastojao djeci približiti STEM discipline. Od 2017. godine radi u agenciji za digitalno oglašavanje Izone.

HUB385

Dom mladih developera, kreativaca, inovatora i poduzetnika. Promiče inovacije, suradnju i razmjenu znanja. HUB385 organizira konferencije, radionice, susrete, programerske maratone (hackathone), panele, promocije novih proizvoda i razna događanja iz tehnologije, komunikacija i inovacija. Platforma za sve željne novih znanja i prilika za zajednički rad na raznim tehnološkim projektima.