Masterclass: Olmo Omerzu

 

8/11 | SRIJEDA | 18:00 – 20:00 | Dokukino KIC

U suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) te Institutom MIDPOINT, održat će se masterclass slovenskog redatelja s češkom adresom, Olma Omerzua, čije je filmove ZFF-ova publika već nekoliko puta imala prilike gledati u programu festivala. Omerzu će na primjeru svojih filmova govoriti o specifičnostima suradnje redatelja i scenarista, fokusirajući se na korištenje glumačke improvizacije i metode njezina uklapanja u scenarij. U Omerzuovim filmovima često nastupaju profesionalni glumci, tinejdžeri/neprofesijski glumci i životinje. Kroz inserte iz njegovih filmova saznat ćemo kako Olmo s njima surađuje i kako se snalazi u situacijama kada pas igra glavnu ulogu.

predavač

Olmo Omerzu

Olmo Omerzu slovenski je redatelj i scenarist. Studirao je na praškoj filmskoj školi FAMU, gdje je razvio strast prema filmovima koji zadiru u ljudsku prirodu, dinamiku obiteljskih odnosa i vlastita očekivanja. Redatelj je dugometražnih filmova Prilično mlada noć (Berlinale 2012.), Obiteljski film (ZFF 2015.; San Sebastián), Zimske mušice (ZFF 2018.; Karlovy Vary – najbolja režija; Toronto IFF) i Bird Atlas (Karlovy Vary 2021.). Predavač je na programima Instituta MIDPOINT.

moderatorica

Daria Blažević

Daria Blažević filmska je redateljica, producentica i kulturna radnica. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i na Filmskoj akademiji u Beču. Predsjednica je Kinokluba Zagreb i voditeljica Umjetničke organizacije Kadromat, u sklopu koje djeluje kao producentica. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Društva hrvatskih filmskih redatelja, u kojem djeluje kao predsjednica Odbora za autorska prava.