Masterclass: Bettina Böhler

 

10/11 | PETAK | 17:00 | Kazališna dvorana ADU

U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera (HFM) i Društvom hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) održat će se masterclass istaknute i nagrađivane njemačke montažerke Bettine Böhler, u medijima prozvane nevjerojatnom nevidljivom ženom njemačke kinematografije. U razgovoru s moderatoricom Ivom Ivan, Bettina Böhler govorit će o svom radu na filmovima Vestern i Crveno nebo, bogatom iskustvu rada na filmu, izazovima koje nosi posao montažerke te opetovanim suradnjama s redateljicama i redateljima poput Margarethe von Trotta, Valeske Grisebach i Christiana Petzolda.

predavačica

Bettina Böhler

Njemačka montažerka Bettina Böhler (1960.) rođena je u Freiburgu, a odrastala u Zapadnom Berlinu. Kao montažerka potpisuje više od 90 igranih i dokumentarnih filmova. Dugogodišnja je suradnica redatelja kao što su Christian Petzold, Valeska Grisebach, Angela Schanelec, Margarethe von Trotta i Oskar Roehler. Na Berlinaleu 2020. predstavila je svoj prvi redateljski uradak, dokumentarni film o legendi njemačkog filma i kazališta, Christophu Schlingensiefu. Članica je Akademije filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS), Europske filmske akademije (EFA) i Akademije umjetnosti u Berlinu.

moderatorica

Iva Ivan

Rođena je 1984. godine u Zagrebu. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu i montažu na Akademiji dramske umjetnosti. Radi kao montažerka na raznim filmskim i televizijskim projektima. Filmovi koje je montirala prikazani su i osvojili nagrade na međunarodnim filmskim festivalima kao što su Filmski festival Black Nights u Tallinnu, Sarajevo Film Festival, Festival autorskog filma u Beogradu, Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu, DOK Leipzig, Makedox, i sl.