Čovjek bez krivnje

  • Ivan Gergolet
  • Slovenija, Italija, Hrvatska
  • 2022
  • 112'
  • L'uomo senza colpa
  • 12
Režija
Ivan Gergolet
Scenarij
Ivan Gergolet
Glumci
Valentina Carnelutti, Branko Završan, Enrico Elia Inserra, Rossana Mortara, Livia Rossi, Alessandro Bandini, Paolo Rossi, Giusi Merli
Direktor fotografije
Debora Vrizzi
Montaža
Natalie Cristiani
Glazba
Luca Ciut
Producent
Miha Černec, Jožko Rutar, Igor Prinčić, Boris Matić, Lana Matić
Produkcija
Staragara, Transmedia Production srl, Propeler Film
Festivali i nagrade
Tallinn Black Nights Film Festival
Beijing Int'l Film Festival
Sofia Int'l Film Festival
Bif&st - Bari Int'l Film Festival
Pula Film Festival

Angela je predana i osjećajna njegovateljica. Udovica je. Njezin muž, kao i mnogi drugi radnici u tom području, umro je od bolesti uzrokovanim azbestom. Kada čovjek odgovoran za te brojne smrti, sada invalid, završi u bolnici, ona prihvati ponudu njegova sina da postane njegova njegovateljica u nadi da će osvetiti. Ovo je početak Angelinog putovanja, putovanja u tragediju njezina gubitka, patnje i mržnje. Angela se osvećuje, no nema bijega od njezine prošlosti.

Ivan Gergolet

Ivan Gergolet živi u Trstu. Filmove je počeo snimati tijekom studija drame, umjetnosti i glazbe na Sveučilištu u Bolonji. Od 2015. je član Europske filmske akademije. Njegov prvi dokumentarni film, Ples s Marijom, bio je prvi dokumentarni film izbran u selekciju Međunarodnog tjedna kritike na Venecijanskom filmskom festivalu 2014, gdje je dobio nagradu Civitas Vitae, a 2015. je nominiran za najbolji dokumentarni film Europske filmske nagrade (EFA). S ostalim autorima i profesionalcima osnovao je Prekograničnu filmsku školu u Gorici. Čovjek bez krivnje je njegov prvi dugometražni igrani film.